Ο οικονομολόγος Δημήτρης Ιωάννου, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ανατέμνοντας την κρίση» συζητά με τον Θανάση Παπανδρόπουλο στους «Δρόμους Ανάπτυξης», την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή της ΕΕΔΕ στο SBC TV.

Συνέντευξη με τον κ. Γεώργιο Κώτσαλο, Πρόεδρο του Ελληνο – Ολλανδικού Επιμελητηρίου

O πρώην διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος συζητά με τον Θανάση Παπανδρόπουλο, στους Δρόμους Ανάπτυξης, την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή της ΕΕΔΕ στο SBC, για το φλέγον θέμα της κοινωνικής ασφάλισης

Επιβαρύνσεις στα πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίες αυξάνονται ανάλογα με το ψαλίδισμα του αφορολόγητου κρύβουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για καθιέρωση νέας κλίμακας στην φορολογία εισοδήματος.

Για τη άμεση ανάγκη πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μίλησε ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του" Οι Συνένοχοι: Ο ρόλος του ευρώ και των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική κρίση".

"Η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη με μεγάλη διαφορά από όλες τις χώρες της ΕΕ", είπε για το ασφαλιστικό ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Τσακλόγλου, σε σχόλιό του στο Capital.gr και τον Δημήτρη Μπούνια.

Η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης αποτελεί το πιο θεμελιακό στοιχείο για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, τονίζει ο Τ. Γιαννίτσης. Κρίσιμο δεδομένο το είδος της παραγωγικής βάσης. Ζητούμενο να μην επιτυγχάνεται η ισορροπία σε... χαμηλότερο εισοδηματικό επίπεδο.

Τάσος Αβραντίνης. Ομιλία στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Η μείωση των αντικειμενικών αξιών ευνοεί ορισμένους φορολογούμενους που απειλούνται από τα τεκμήρια.

Για τους τρόπους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και καινοτομίας, συζητούν ο κ. Αριστείδης Χατζής, Αναπλ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών του ΕΚΠΑ, με τον Θανάση Παπανδρόπουλο στους Δρόμους Ανάπτυξης, την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή της ΕΕΔΕ στο SBC.

Τους κίνδυνους που επισείει μια ανακεφαλαιοποίηση χωρίς αύξηση της τραπεζικής χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία επισημαίνει ο καθηγητής της Διονύσης Χιόνης.

Τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις εξαιτίας των capital controls τέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου Capital + Vision.

Για τη λειτουργία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή και τις υπηρεσίες που παρέχει συζητά ο Αν. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Πέτρος Καπασούρης, με τον Θανάση Παπανδρόπουλο στους Δρόμους Ανάπτυξης, την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή της ΕΕΔΕ στο SBC.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι εταίροι δεν συζητούσαν καν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε έχουμε μία σαφή δέσμευσή τους ότι θα συζητηθεί το θέμα μετά την πρώτη αξιολόγηση",

«Από την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) κάποιοι κυριολεκτικά θα θησαυρίσουν. Και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και υψηλά ιστάμενοι παράγοντες των κυβερνώντων κομμάτων. Τζογάρουν χοντρά στην πτώση του ΧΑΑ και, αν η Ελλάδα παρει παραταση, θα βγάλουν πολύ χρήμα. Φανταστείτε ότι με 122.000 ευρώ ένας επενδυτής μπορεί να αγοράσει 1.000.000 μετοχές συγκεκριμένης τράπεζας. Αν αύριο οι μετοχές αυτές, από 0,122 ευρώ πάνε για παράδειγμα στα 0,16 ευρώ, έχουμε καθαρό κέρδος πάνω από 40.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν παράλληλες επενδύσεις και σε νομίσματα όπως το ελβετικό φράγκο κα η σουηδική κορώνα, που έχουν καλές αποδόσεις όσο η Ελλάδα παίζει με τους θεσμούς της Ευρώπης».

Η ευρωζώνη εμφανίζει καλύτερη ανάπτυξη από τις ΗΠΑ αλλά παρά τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις αύξησης των επενδύσεων. Ο Chris Gentle εξηγεί τους λόγους. Τι δείχνει η πανευρωπαϊκή έκθεση της Deloitte

Σελίδα 1 από 2
Επάνω