Η Οικονομική Επιστήμη σε ένα μάθημα – Χένρι Χάζλιτ

Ο Χένρι Χάζλιτ (Henry Hazlitt) στο βιβλίο του «Economics in one lesson» εξηγεί ποιες είναι οι συνέπειες της φορολογίας και των κρατικών δαπανών, με βάση το κείμενο του Μπαστιά «Αυτό που φαίνεται και αυτό που δεν φαίνεται» (Ce qu'on voit et ce qu'on ne voit pas, Frederic Bastiat).

00:25 Αυτό που φαίνεται και αυτό που δεν φαίνεται (Μπαστιά)
01:51 Οι μη προφανείς συνέπειες από το σπάσιμο του τζαμιού
03:00 Συμπέρασμα
03:59 Συνέπειες κρατικών δαπανών

Ο Σπύρος Μάλλιος είναι οικονομολόγος. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Αυστριακά Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Rey Juan Carlos, Μαδρίτη) και πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

✔ Ακολουθείστε με στο https://twitter.com/spmallios ✔ LinkedIn: https://gr.linkedin.com/in/spmallios ✔ Δοκίμια μου για την Οικονομική θεωρία μπορείτε να βρείτε στο https://independent.academia.edu/SMallios ✔ Εγγραφείτε στο κανάλι https://www.youtube.com/channel/UCg1x-B_tvMrJdYTXb7qewHg?sub_confirmation=1

? Το έργο του Μπαστιά, μεταφρασθέν στην ελληνική γλώσσα, περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Η σπασμένη τζαμαρία»: http://www.cup.gr/book/i-spasmeni-tzamaria. Το έργο του Μπαστιά στη γαλλική γλώσσα είναι διαθέσιμο στο http://bastiat.org/fr/cqovecqonvp.html, στην αγγλική γλώσσα στο http://bastiat.org/en/twisatwins.html και στην ισπανική γλώσσα στο http://bastiat.org/es/lqsvylqnsv.html.

? Το βιβλίο του Χένρι Χάζλιτ μπορείτε να το βρείτε στην ελληνική γλώσσα στο http://www.epbooks.gr/product/101533/οικονομικα-σε-ενα-μαθημα και στην αγγλική γλώσσα στο https://mises.org/system/tdf/Henry Hazlitt Economics in One Lesson.pdf?file=1&type=document και στο https://www.amazon.com/Henry-Hazlitt-Economics-One-Lesson/dp/B004LNZ5H0/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1482228262&sr=1-5&keywords=economics in one lesson.

Επάνω