Έκκληση στην Ευρώπη για αντισημιτισμό

Συναγερμός σήμανε με την άφιξη των Εβραίων της Ευρώπης. Όχι μόνο λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο και τη Γαλλία και των επιθέσεων με μαχαίρι σε άλλα μέρη αλλά και λόγο της ανόδου του αντισημιτισμού. Το 1991 οι Εβραίοι στην ΕΕ ήταν 2 εκατομμύρια.

25 χρόνια αργότερα είναι 1,4 εκατομμύρια. Αν η Ευρώπη επιτρέψει στον αντισημιτισμό να εξαπλωθεί θα σημάνει την αρχή του τέλους της Ευρώπης. Ο λόρδος Sacks ήταν ο βασικός ομιλητής στο ειδικό συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο και αναφέρθηκε στο αδιέξοδο των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης. Ο εβραϊκός τρόπος ζωής είναι ουσιώδες κομμάτι της κουλτούρας και της ταυτότητάς μας.

Η Ευρώπη δεν είναι η ίδια δίχως την εβραϊκή κληρονομιά. Η Ευρώπη πρέπει να δεσμευτεί πολιτικά και δημοσίως πως τους εγγυάται ευημερία ώστε να τους αποτρέψει από το να φύγουν στο Ισραήλ γιατί δεν αισθάνονται ασφαλείς εδώ.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο φημισμένος Γάλλος διανοούμενος, Bernard-Henri Lévy. Η ουσία του να είναι κάποιος Εβραίος δεν πρέπει να περιορίζεται στη θυματοποίηση. Οι Εβραίοι της σημερινής Ευρώπης είναι ενίοτε θύματα είναι επιζώντες ενός λαού που έπεσε θύμα αλλά είναι και πολλά περισσότερα.

Ο λόρδος είπε με ζέση στους ευρωβουλευτές: Είστε οι ηγέτες της Ευρώπης. Το μέλλον της είναι στα χέρια σας.

Αν μείνετε άπραγοι, οι Εβραίοι θα φύγουν, η ευρωπαϊκή ελευθερία θα πεθάνει και το όνομα της Ευρώπης θα κηλιδωθεί και δεν θα αποκατασταθεί ποτέ. Σταματήστε το τώρα όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Σας ευχαριστώ.

Πηγή: Lykavitos

Επάνω